Gravidyoga – 8 veckor

Kursstart: 18 mars, 2 september 2023
Tid: Lördagar 10.00-11.30
Plats: Storgatan 33 Sundsvall eller online (se nedan)

Gravidyoga är ett av de bästa sätten att stärka kroppen under graviditeten och förbereda sig själv fysiskt och mentalt inför förlossningen samt det kommande föräldraskapet. Yogans positioner och andningstekniker kan bidra till att minska besvär såsom svullnad, illamående och ryggsmärta samt bidra till att kroppen återhämtar sig snabbare efter förlossningen. Gravidyoga kan också användas för att stärka sig mentalt och bearbeta de tankar och känslor som kan dyka upp under en graviditet, såsom oro, stress och rädsla.

Kursen är särskilt utformad för dig som är gravid och passar både den som är nybörjare och den som är van yogautövare. Under kursen kommer vi att jobba med att stärka och mjuka upp kroppen, öka medvetenheten kring bäckenbotten och göra olika andningsövningar som kan användas under förlossningen. Vi kommer även jobba med de mentala och känslomässiga aspekterna av en graviditet och förlossning. Varje klass avslutas med välgörande djupavslappning. Ett av målen med kursen är att ge dig redskapen till att skapa en positiv och stärkande förlossningsupplevelse. Då får därför också en mängd information och tips rörande din kropp, positioner, icke medicinsk smärtlindring etc. så att du är väl förberedd och känner dig stärkt och tillitsfull inför förlossningen. Du får också information rörande den fjärde trimetern (första tiden efter förlossningen) så att du är väl förberedd och har fått möjlighet att fundera igenom hur du kan underlätta din egen läkning och landa mjukare i allt det nya. 

Informera gärna läraren om hur det känns för dig, vad du känner av och skulle vilja arbeta med. På så sätt kan din lärare ge dig individuella råd och tips.

Du får tillgång till videos och annat bonusmaterial online fram till en månad efter din förlossning. På så sätt har du möjlighet att yoga mer än en gång i veckan och öva extra mycket på  det  du behöver inför din förlossning. Du får även tillgång till material och övningar avseende fjärde trimestern. Det kan finnas möjlighet att delta live online via zoom, om du bor i en annan stad och gärna vill vara med på kursen. Mejla och fråga! Det är också möjligt att endast ta del av onlinematerialet och inte delta live. 

Ingår:

  • 8 liveklasser 
  • 6 förinspelade onlineklasser
  • Ljudfiler online med andningsövningar, meditationer och avslappningar
  • Kompendium
  • Information och ljudfiler avseende fjärde trimestern

Investering: 1 350 kronor (inklusive moms)
Bonus: 10% rabatt på mamma/babyyogakursen om du berättar att du tidigare gått gravid- eller birthyogakursen. Om du vill gå två gravidyoga/birthyogakurser får du den andra kursen till halva priset.
Anmälan:
görs genom att mejla namn, adress och telefonnummer till info@daayo.se, så mejlas en faktura till dig. Tala gärna om ifall du har några komplikationer med din graviditet och vilken vecka du är i. Här kan du läsa mer om villkoren för köpet. 
 
Obs. Kursen erbjuds även på Engelska. Vid intresse mejla info@daayo.se.
Gravidyoga erbjuds även som privat klass, mejla info@daayo.se för mer information.