Danielle

Yoga är något jag verkligen älskar och som ger mig det jag behöver. Yogan har gett mig olika saker under olika delar av livet. När jag var yngre älskade jag de fysiska utmaningarna. Nu under graviditeter och småbarnsår älskar och behöver jag det lugna. De uppmjukande rörelserna, stillheten, närvaron, avslappningen, meditationen. Att verkligen vara i min kropp och känna den, känna hur jag mår och andas. Vissa dagar är det genom rörelser, andra dagar genom avslappning eller meditation. Här hittar jag hem, här landar jag, hittar lugnet och släpper stressen, att-göra-listan och allt jag måste uträtta och komma ihåg.

Just nu lever jag stora delar av dagarna i huvudet och mycket kretsar kring barnen. Så detta är något jag verkligen behöver. En stund för mig själv, med mig själv! Yogan hjälper mig att hitta lugn, närvaro, tålamod, påminner mig om att andas och se allt jag har att vara tacksam för. Det gör mig till en bättre människa och mer närvarande och tålmodig mamma. Påminner mig om hur snabbt livet flyger förbi med både upp och nergångar.

Vardagen går snabbt, dagarna försvinner och man hamnar lätt i vardagsstressen med allt vad det innebär. Yogan påminner mig om att stanna upp och se och uppskatta nuet. Hitta lugnet när barnen gör mig tokig och att verkligen suga upp och uppskatta de där fina stunderna om det så är med barnen, familjen eller andra.
Danielle DaaYo yoga
Sedan jag fick mitt andra barn har mitt fokus ändrats till klasser och kurser för gravida och mammor. Jag älskar att lära mig mer inom dessa områden och hur jag kan hjälpa gravida och mammor på bästa sätt. Hur jag kan hjälpa dem att må bättre i gravidkroppen med mindre smärta och stelhet, vilka muskler som är bra att stärka och balansera för att förebygga exempelvis bäckenrelaterad smärta eller minska besvären om de uppstått.

Hur jag kan hjälpa dem att förbereda sig inför förlossningen och första tiden därefter. Hur man kan jobba med olika rörelser och positioner för att ge barnet utrymme att vända sig innan förlossningen och underlätta för bebisen att göra sina rotationer ner genom bäckenet under förlossningen.

Hur jag kan hjälpa kvinnor att läka kroppen efter en graviditet och förlossningen. Och stärka den så att de får tillbaka en bra funktion i kroppen igen, så att de orkar med vardagen med småbarn som många gånger kan vara mer fysiskt påfrestande än man väntar sig.

Utbildningar

  • Gravidtränare/PT och birth worker Mamastefit – fokus på graviditet och förlossning

  • Corrective Core Exercise Specialist – fokus på postpartum, core, diastas

  • Flera utbildningar inom prenatal och postnatal yoga

  • Global Yoga 100 hr, 200 hr och 500 hr 

  • Vinyasa yoga 200-RYT med Tiffany Cruikshank

  • Diverse workshops i bl a yin yoga och acroyoga

Läs mer om mina kurser